Tidigare i veckan släpptes en ny metod för att utföra ett så kallat jailbreak på alla enheter som kör iOS, likt iPhone och iPad. Den nya metoden gjorde det möjligt att jailbreaka en iPhone endast genom att besöka en webbsida med webbläsaren Safari Mobile.

Den metod som användes för att utföra ett jailbreak avslöjade även en tidigare okänd metod som kan användas av hackare för att hacka en iPhone eller iPad. Genom att skapa en pdf-fil som innehåller speciell kod går det att få full tillgång till alla enheter som kör iOS.

Apple meddelade i onsdags att företaget identifierat problemet och kommer inom kort att släppa en uppdatering för alla enheter som drabbas av säkerhetshålet.

– Vi är medvetna om problemet och vi har redan tagit fram en buggfix som kommer att bli tillgänglig i nästa uppdatering för iOS, säger Apple till Cnet.

Apple har dock inte uppgett när den nästa uppdateringen för iOS kommer att bli tillgänglig. Sist ett allvarligt säkerhetshål upptäcktes i iPhone, under hackarkonferensen Black Hat i fjol, släppte Apple en uppdatering redan följande dag.

IDG News