Alla mobiloperatörer förutom Tre anger att lagren är slut och att de som beställer en iPhone 4 i dag hamnar i en kö.

Tre skriver fortfarande på sin sajt att leveranstiden är två till tre dagar, men presschefen Erik Hörnfeldt kunde på grund av semestrar inte omgående bekräfta att den uppgiften stämmer. Läsare som varit i kontakt med MacWorld har fått beskedet att leveranstiden är två till tre veckor, trots att de beställde på nätet direkt efter tolvslaget.

Jonny Malmlöf, pr-ansvarig på The Phone House, säger att enstaka exemplar kan finnas kvar i butikerna i landet, men de i stort sett gick åt under natten.

Vet ni när ni får in fler?

– Det är väldigt knapphändig information om det, vi har ingen information om att det ska komma något nästa vecka i alla fall. Det är svårt att sia om men det kommer säkerligen dröja minst två veckor i alla fall, säger Jonny Malmlöf.

Tele2 anger på sin sajt en leveranstid på upp till fyra veckor, Telias pressinformatör Lars-Åke Johansson säger att de som nu hamnar i kön ska få sin telefon inom två veckor. Telenors presstjänst säger att kunderna hamnar i en nationell kö, men kan inte svara på hur lång tid det tar.