Tidigt i morse svensk tid släpptes Flipboard för iPad på App store. Flipboard har trots sin korta livstid redan hyllats som en av de bättre applikationerna som släppts för iPad hittills.

Flipboard kan närmast beskrivas som en nyhetsläsare som hämtar information från en mängd olika förinställda kanaler inom flera områden. Du kan välja mellan nyheter inom förinställda kanaler såsom teknik, affärsnyheter, konst, kultur och omvärldsbevakning.

Räcker inte det så kan du även söka efter båda enskilda Twitterkonton eller Twitterkanaler som kan läggas till i flödet. Du kan dessutom lägga till uppdateringar från dina egna konton på Facebook och Twitter.

Vad som gör Flipboard unikt är utformningen av programmet som inte bara gör det enkelt att gå igenom Twitterflödet, programmet är snyggt utformat och presenterar information på samma sätt som en tidning.

Tack vare integrationen med Facebook och Twitter så kan du ”Gilla” och kommentera artiklar alternativt vidarebefodra dem på Twitter.

Flipboard är gratis och kommer vid ett senare tillfälle att finansieras med annonser, som enligt företaget kommer att vara snyggt formade för att inte störa funktionaliteten hos programmet.

Flipboard kommer enligt företaget med samma namn att släppas på ytterligare plattformar framöver.