I en artikel i Wall Street Journal citerar nyhetstjänsten källor som uppges vara väl insatta i frågan. Enligt källorna ska Apple haft interna meningsskiljaktigheter om huruvida iPhone 4 var redo för försäljning eller inte.

En av källorna uppger att Apples ingenjörer visste om problemen med den nya utformningen av antennen, men Steve Jobs gillade den nya designen så mycket att han valde att använda den, trots varningar om potentiella problem.

Dessutom ska Apple ha skickat flera iPhone 4 till företagets samarbetspartners för att utföra tester. Dessa telefoner ska dock ha försetts med ett speciellt skal för att ingen ska kunna upptäcka den nya designen. Skalen hindrade emellertid tester av den nya antennen då de täckte hela telefonen.

Dessutom ska Apple ha gett de inblandade företagen väldigt liten tid att testa iPhone 4 innan den släpptes på marknaden.

Apple släppte igår en uppdatering som enligt företaget ska tillrättavisa hur signalstyrkan visas på iPhone 4. Tidiga rapporter på internet uppger att uppdateringen inte har någon större påverkan på den egentliga signalstyrkan.

Apple kommer i eftermiddag svensk tid att hålla en presskonferens. Företaget har inte uppgett vad presskonferensen handlar om annat än att det rör iPhone 4.