Apple har under torsdagskvällen släppt en mindre uppdatering av iOS för iPhone. De enda dokumenterade nyheterna i version 4.0.1 är en buggfix för Exchangeanvändare samt den utlovade ändringen av signalstyrkans visning.

Intresserade personer kan läsa en detaljerad redogörelse i ämnet hos Anandtech, för övriga räcker det antagligen att ta en titt på nedanstående bild:


Bilden avslöjar att staplarna i tidigare versioner av iOS var ordentligt missvisande i båda ändarna av skalan. Detta har nu korrigerats.

Uppdateringen finns till iPhone 4, 3GS och 3G, men av förståeliga skäl inte till iPod Touch (den har ju trots allt ingen telefonfunktion).

Apple har även släppt iOS 3.2.1 för iPad. Här handlar det om betydligt fler buggfixar, bland annat en som förbättrar uppkopplingen mot trådlösa nätverk. Dessutom kan man nu välja Bing som sökmotor i Safari.

Den som är sugen på att uppdatera sin iPhone eller iPad får koppla in sin apparat i datorn och starta iTunes. Se emellertid till att ha en ordentlig backup innan ni uppdaterar systemet.