Det ser nu ut som om Apple har bestämt sig för att ta tjuren vid hornen och göra ett uttalande kring antennproblemen på iPhone 4. Igår skickades en pressinbjudan ut till utvalda journalister för en presskonferens som kommer att hållas på morgonen imorgon fredag.

På sedvanligt Applemanér avslöjar pressinbjudan inga detaljer vad det kommer att handla om annat än att det gäller iPhone 4. Med största sannolikhet kommer presskonferensen att handla om den senaste tidens problem med antennen på iPhone 4.

Efter att den amerikanska konsumentorganisationen Consumer Reports tidigare i veckan gick ut och ratade iPhone 4 har debatten kring antennproblemen hettat till ordentligt.

Vissa branschanalytiker tror att ett återkallande av de iPhone 4 som sålts hittills är oundvikligt. Andra föreslår att Apple bör ge alla kunder det gummifodral vilket säljs som tillbehör. Enligt Consumer Reports så minimeras problemet med gummifodralet.

En högt uppsatt chef på Microsoft passade även på att håna Apple under gårdagen genom att kalla iPhone 4 för Apples eget Windows Vista.

IDG News