Sedan lång tid tillbaka har det florerat uppgifter om att iPad i framtiden kommer finnas i mindre storlekar. Nu späder taiwanesiska DigiTimes på ryktena genom att hävda att nästa generations iPad även kommer finnas med oled-skärmar på 5,6 respektive 7 tum.

Syftet med de mindre modellerna sägs vara att erbjuda ett bättre alternativ för dem som i huvudsak vill använda sin iPad som läsplatta. (Dagens modell med en skärm på 9,7 tum kan av vissa uppfattas som aningen för stor för just det ändamålet).

Enligt DigiTimes kan de nya modellerna komma att dyka upp redan i höst. Samtidigt påpekar emellertid analytikern Mingchi Kuo att bristen på oled-skärmar i den storleken mycket väl kan innebära att lanseringen skjuts upp till nästa år.

Det bör påpekas att tidigare rykten från DigiTimes har varit av varierande kvalitet. I höstas förutsåg man visserligen att iPad skulle få en skärm på 9,7 tum, men samtidigt hävdade man att den skulle vara av typen oled. Man var dessutom ute och cyklade när man hävdade att prislappen för iPad skulle hamna på 2 000 dollar, vilket är fyra gånger så högt som i verkligheten.