iPad blir lätt åksjuk.

Dag 15 Idag hände något märkligt. Hade med iPad i bilen (18 månader gammal dotter behöver distraheras, annars blir bilresan snabbt jobbig för alla inblandade), och i en ganska skarp kurva bytte den helt plötsligt från porträtt- till landskapsläge. Antar att det var accelerometern som inte förstod skillnaden på att jag roterar den i förhållande till mig och att den roteras i förhållande till marken. Ännu en gång fick skärmlägeslåset rycka ut.Med Air Video Server på Macen och App Store-programmet på iPad får du direkt tillgång till alla dina filmer och tv-serier utan att behöva konvertera något.

Dag 17 Köpte Air Video och ojojoj, här har jag gått miste om något! Ett program med ett mycket enkelt upplägg egentligen – strömma video från din dator istället för att spara själva filerna på iPad – men jösses vad bra genomfört. Och då tänker jag inte ens på hur mycket tid det kommer spara när jag inte behöver konvertera varenda litet tv-serieavsnitt eller film jag vill titta på i soffan med iPad.

Fast det kräver sin Mac att göra lajvkonvertering av det här slaget. Min gamla Macbook Pro som den här månaden agerar arbetsstation gick på högvarv (bokstavligt talat – jag hörde fläktarna från andra sidan rummet, över filmens soundtrack) och då och då hann den inte med utan pausade en stund.

Dag 18 Kom att tänka på att jag inte lagt upp en enda bild på Flickr på hela månaden. Har inte Apples “camera connection kit” och visst, det går att synka bilder via iTunes och det kanske hade gått att ordna Flickr-publicering på något sätt, men det känns otroligt omständligt och inte alls kul, som det brukar vara med Lightroom eller iPhoto.

Safari på iPhone är inte alls lika kul sedan jag började använda iPad.

Dag 19 Satt på ett kafé idag. Hade i­Phone med mig och upptäckte att det fanns gratis trådlöst där. Men det dröjde inte mer än ett par minuter innan jag lade ner – iPad har gjort att surfa på iPhone känns lika kul som att köra en Honda Accord efter att ha kvistat runt på Autobahn i en stor Mercedes en vecka (inget ont mot Hondan – eller om i­Phone för den delen – det är bara det att förväntningarna på körglädje förändrats).

Lätt att glömma tack vare iPads otroliga batteritid.

Dag 23 Är det något jag verkligen lagt märke till under den knappa månad som jag haft iPad i min ägo så är det att Apples skryt om batteritid för en gångs skull (dags för sensationslöpsedel känner jag) inte är “en sanning med modifikation” i den mening att den angivna tiden bara kan uppnås om du i stort sett inte gör något alls, utan att du faktiskt får ut ännu mer än vad Apple lovar vid normalt användande. Jag har inte behövt ladda paddan mer än varannan dag under flera veckor, och då har jag testat appar, spelat spel, kollat på Youtube och annan video, och så vidare, och så vidare.

Dag 27 Har det verkligen redan gått en månad? Känns som det gick väldigt fort. Fast å andra sidan känns det som att jag redan vet var jag har den. När jag recenserade den de första dagarna var det väldigt intensivt och jag fick skapa mig en uppfattning utifrån mina första intryck. Nu när jag har haft mer tid och verkligen kunnat ta djupare intryck har jag några tillägg att göra.