Vår man i USA testade iPad direkt efter att den kom ut. Efteråt bad vi honom lägga bort sin Macbook för ett långtidstest av iPad. Så här fungerar det att använda Apples nya skapelse istället för en bärbar dator i en månad.

Dag 1 Utmärglad efter tre dagars hårdtestande av iPad tar jag behövlig vila. Men kan ändå inte hålla fingrarna i styr utan kör lite för mitt egna höga nöjes skull. För att ge iBooks en “ärlig chans” har jag laddat ner Alice i underlandet (en av många gratisböcker som Apple påpassligt nog redan från början lagt in i butiken). Känns fortfarande smidigt att läsa, även om det efter ett par timmar känns mer som med en större, välbunden bok än en billig pocket.

Dag 2 Nu förstår jag varför Apple ändrade mjukvarufunktion för det lilla reglaget som först skulle ha gjort samma sak som på iPhone (stänga av ljudet). Låg i sängen och försökte läsa min bok men skrället ändrade mellan porträtt- och landskapsläge stup i ett. Det lilla reglaget låser skärmläget, vilket alltså snabbt har visat sig vara en bra funktion att ha enkel tillgång till.

Dag 3 Sniket av Apple att inte fixa multitasking till iPad samtidigt eller före iPhone...

Amerikanska iPad-användare kan glädja sig åt att enkelt kunna titta på många tv-serier. När får vi något motsvarande i Sverige?

Dag 4 Tack ABC för att ni redan tagit fram ett iPad-program. Lost i hd på iPads gudomliga skärm är hur grymt som helst. Måste konvertera några filmer också. Känns som att iPad + soffa (+ dryck/snacks) är en fullträff. Och jag tror inte det är möjligt att beskriva hur strålande bra skärmen är på den här lilla dyrgripen. Den är som en liten iMac i väskan.

Dag 5  Det slår mig att jag inte har lidit av några av de (förvånansvärt få, får jag lov att säga) barnsjukdomar som det skrivits om kring iPad. Ta i trä borde jag kanske säga, eller så beror det på att de bara yttrar sig under specifika omständigheter som jag inte utsatt min padda för. Den som lever får se...

Trådlöst nätverk är ett område där en del användare haft problem med iPad.