Sy en stickning
 Sy sedan en stickning (raksöm) från rätsidan, cirka fem millimeter in från kanten. Fäst trådarna i början och slutet av sömmen.

Kardborrebandets placering
Lägg datorn på tyget och vik upp den raka kortsidan för att se hur djupt det ska vara. Nåla fast ett tio centimeter långt kardborreband på utsidan av fodralet, där locket ska fästas. Sätt den vassa kardborrbiten utanpå långsidan, som på bilden. Mät från sidorna så att den hamnar i mitten.

Sy fast kordborrebandet
Vik upp fodralet och sy fast kardborrebandet med en raksöm runt kanterna. Det är viktigt att sätta den vassa kardborredelen här så att den inte riskerar att repa datorn när den tas ut ur och sätts in i fodralet.

Sy ihop fodralet
Vik ihop fodralet igen (mät med datorn igen om du behöver för att kontrollera att fodralet får rätt djup). Nåla ihop kanterna. Sy en stickning (raksöm) längs kanterna, cirka fem millimeter in från kanten. Sy även en stickning runt kanten locket. Fäst tråden i början och slutet av sömmen.

Lockets kardborreband
Mät ut var du ska placera den mjuka kardborredelen. Nåla fast den på insidan av locket och sy runt kanterna med en raksöm. Tänk på att ta en undertråd som matchar färgerna på lockets utsida.

Fodralet är klart!
Nu är fodralet färdigsytt! Sy gärna ett matchande mindre fodral för datorsladdar och andra tillbehör.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning