Den amerikanska konsumentgruppen, Consumer Reports, har utfört en rad tester av antennen på iPhone 4. Meningen med testerna var att fastställa om det ligger någon vetenskaplig grund till den senaste tidens klagomål kring signalstyrkan på iPhone 4.

Testerna som gjordes av Consumer Reports visar att signalstyrkan faller nämnvärt när ett finger eller en hand placeras i det nedre vänstra hörnet på iPhone 4. Mänsklig vävnad orsakar enligt Consumer Reports en störning mellan de två metallramar som utgör antennerna på iPhone 4.

Consumer Reports fastställer även att Apples uttalande om att det hela handlar om ett skönhetsfel som beror på ett fel i programvaran inte stämmer. Problemet kommer inte att kunna lösas med hjälp av en programuppdatering, enligt Consumer Reports.

Consumer Reports fann dock en lösning till problemet. Genom att tejpa området i det nedre vänstra hörnet av telefonen med icke ledande tejp så minskar problemet avsevärt. Det är emellertid kanske inte den mest estetiska lösningen iPhoneägarna letar efter.

Läs hela rapporten från Consumer Reports här.

Har antennproblemen gjort dig tveksam till iPhone 4?
Just nu
50% 50%