Det har varit tyst kring AppleTV under en längre tid och många analytiker har förutspått att Apple kommer att lägga ned vad företaget självt kallar ett hobbyprojekt. Nya rykten som börjat florera uppger emellertid att AppleTV snart är redo för en comeback.

I en artikel i New York Times uppger nära källor till tidningen att Apple arbetar på ett helt nytt gränssnitt för AppleTV. Uppgifterna kring ryktet är dock väldigt sparsamma och några ytterligare detaljer avslöjas inte.

New York Times citerar dock en tidigare anställd vid Apple som hävdar att en större del av utvecklingen av AppleTV har delegerats till en grupp utanför den traditionella AppleTV-gruppen. Något som kan betyda att nästa version av AppleTV kan köras på iOS.

En annan källa uppger till New York Times att Apple har anställt utvecklare med erfarenhet inom utformning av gränssnitt för tv-produkter och så kallade set-top-boxar.

Enligt Michael Gartenberg vid analysföretaget Altimeter Group så är det endast en tidsfråga innan Apple än en gång försöker ta sig in i vardagsrummet. Konkurrensen på området är dock mycket stor, inte minst med tanke på att Google nyligen lanserade Google TV tillsammans med Sony.

– Jag misstänker att det endast handlar om en tidsfråga innan Apples hobbyprojekt kommer att vändas till en affärsprodukt. Potentialen på tv-marknaden är för stor för att Apple ska undvika den. Teven är en av de få produkterna som fortfarande inte är uppkopplade i hushållen, och alla försöker komma på hur det ska lösas, säger Michael Gartenberg till New York Times.