I onsdags började det dyka upp flera rapporter om att iPhone har problem med signalstyrkan när användarna håller den i handen. Enligt flera experiment som publicerades på Youtube så har telefonen normal signalstyrka när den ligger orörd, när användaren tar den i handen så föll signalstyrkan markant.

Många spekulerade i att det rörde som ett allvarligt produktionsfel och att Apple kan tvingas till en massiv återkallning av de felaktiga enheterna.

Enligt nyhetssajten Engadget gick Apple igår ut med ett uttalande där företaget uppmanar användarna att undvika att hålla telefonen i den nedre delen där de båda metallramarna som utgör antennerna möts.

Även Steve Jobs svarade på ett mejl från en kund som frågade varför signalstyrkan minskade när han höll sin iPhone i handen på ett speciellt sätt. Steve Jobs svarade då användaren på sitt sedvanligt korta sätt; ”Undvik att hålla telefonen på det sättet”.

Apple uppmanade även användare som fortfarande har problem med signalstyrkan att köpa det gummiband som finns som tillbehör för iPhone 4. Gummibandet skyddar de metallramar som utgör antennerna från direkt beröring med huden.

Läs mer på Engadget