Under det senaste dygnet har en lång rad amerikanska tidningar och prylsajter publicerat sina recensioner av Apples iPhone 4. Sammanfattningsvis är recensenterna i det närmaste lyriska.

Walt Mossberg på Wall Street Journal tycker kort och gott att iPhone 4 är den bästa smartphonen på marknaden. Det största klagomålet är att amerikaner fortfarande bara har AT&T att välja på.

David Pogue på New York Times konstaterar att ljudkvaliteten har förbättrats avsevärt jämfört med tidigare modeller. Designen får en hel del beröm, liksom batteritiden. På minussidan hamnar att man inte kan byta ut batteriet på egen hand.

Edward C. Baig
på USA Today säger att man inte blir besviken på nya iPhone. Snygg design, bra batteritid och en superklar skärm. Bland klagomålen finns avsaknaden av Flash och att man inte kan använda sig av minneskort.

Joshua Topolsky
på Engadget konstaterar att skärmen är den bästa skärmen på någon mobil någonsin. Den inbyggda kameran håller måttet, men det saknas mer avancerade inställningar som möjlighet att ställa in vitbalans. Sammanfattningsvis är iPhone 4 just nu den bästa mobilen på marknaden.

Xeni Jardin
på Boing Boing gillar att den nya mobilen är betydligt mycket snabbare än föregångarna. Glädjande nog tycks dessutom det härdade glaset stå emot såväl repor som fall. "Ett givet köp", menar skribenten.

Vad gäller Facetime, den nya funktionen för videosamtal, är recensenterna överlag positiva. Det hela funkar utan att man behöver göra några som helst inställningar. Dessutom är bildkvaliteten överraskande bra.

Enligt planerna kommer iPhone 4 att släppas i Sverige i slutet av juli.