Nu finns iOS 4.0 att ladda ner till iPhone och iPod Touch. För att komma åt gratisuppdateringen får du koppla in apparaten i din dator, öppna iTunes och trycka på "Leta efter uppdatering". (Observera att du måste ha installerat version 9.2 av iTunes innan du sätter i gång).

Enligt tidiga användarrapporter är den skarpa versionen identisk med den så kallade GM-versionen (build 8A293) som släpptes häromveckan. Så registrerade utvecklare har alltså ingen anledning att uppdatera igen.

iOS 4.0 bjuder på fler än 100 nyheter, däribland utökat stöd för multitasking, mappar och möjlighet att koppla in externa tangentbord via bluetooth. Den som vill veta vad som erbjuds mer kan läsa vår genomgång här.

Som tidigare nämnts är det bara iPhone 4, iPhone 3GS och tredje generationens iPod Touch som kan utnyttja samtliga nya funktioner i iOS 4.0. Medan iPhone 3G och andra generationens iPod Touch kan använda de flesta funktioner går det inte att installera uppdateringen överhuvudtaget om man har original-iPhone eller första generationens iPod Touch.

Vad gäller iPad kommer 4.0-uppdateringen att släppas först i september. Med andra ord är aktuell version av operativsystemet fortfarande 3.2.

Uppdatering:

Att döma av kommentarer på MacWorld Forum och Facebook har inte uppdateringen gått felfritt för alla. Framför allt tycks det vara användare av iPhone 3G som drabbats av problem.

Ett bra tips är sålunda att se till att ni har en ordentlig backup innan ni uppdaterar.

Uppfyllde iOS 4 dina förväntningar?
Just nu
50% 50%