Mac Mini

Under förmiddagen togs Apple Store ner och när den kom upp igen möttes vi av en sprillans ny Mac Mini. Designen är ny och den är nu skapad i samma typ av unibody som de bärbara Macarna.

Dessutom finns nätaggregatet inbyggt i datorn så man slipper en tjock adapter på strömsladden. Under datorn finns en löstagbar panel som ger tillgång till minnesplatserna, med plats för upp till 8 GB minne.

Mac Mini

Specifikationerna har också uppdaterats och den har utrustats med grafikkortet Nvidia Geforce 320M med 256 MB grafikminne precis som nya Macbook. Dessutom sitter det nu en hdmi-port på baksidan som gör det lättare att koppla in den till en modern tv, samt en sd-minneskortsläsare.

Det trådlösa nätverket har också förbättrats med stöd för senaste 802.11n, som ger betydligt högre bandbredd.

Processorn är fortfarande en Core 2 Duo.

Priset börjar på 7 995 kronor för den enklaste modellen. Den har en processor på 2,4 GHZ, 2 GB minne samt 320 GB hårddiskutrymme.

Det finns även precis som tidigare en modell specialgjord för att göra OS X Server, där dvd-enheten bytts ut mot en extra hårddisk. Den kostar 11 395 kronor och inkluderar två hårddiskar på 500 GB samt OS X Server.

Vi återkommer med ett test så snart som möjligt.

Läs mer hos Apple