Gårdagens lansering av Iphone 4 lämnade väldigt få missnöjda och Apple lär än en gång nå stora framgångar med den nya modellen. I dagarna som ledde fram till gårdagens lansering så ryktades det om flera nyheter som vi aldrig fick se skymten av.

  • En ny version av iTunes eller musiktjänst som strömmar musik stod högt på ryktesskalan. Inte minst på grund av att Apple stängde ned musiktjänsten Lala.com så sent som i förra veckan. I december förra året köpte Apple upp Lala.com för 80 miljoner dollar. Det är helt klart saker i görningen vad gäller en ny musiktjänst. Antagligen kommer Apple att skapa en tjänst som påminner om antingen Pandora eller Spotify.
  • Det har ryktats att MobileMe kommer släppas som en gratistjänst i begränsad skala. Flera funktioner och tjänster på iPhone kommer endast till sin rätt tillsammans med ett konto på MobileMe. Att släppa en nedbantad gratisversion av tjänsten låter som mycket troligt.
  • Trots att Safari 5 släpptes endast timmar efter WWDC-konferensen knystade Steve Jobs inte ett ord om den nya webbläsaren. Det är lite konstigt med tanke på hur stor roll Safari kommer att spela för Apples framtid. Inte minst i det pågående bråket med Adobe och framtiden för html5.
  • Relativt pålitliga rykten om att AppleTV kommer att släppas i en ny version har cirkulerat dem senaste tiden. Med tanke på hur länge AppleTV funnits på marknaden utan några större uppdateringar är tiden inne för en ny produkt med stöd för både tv, film, appar och spelmöjligheter.
  • Mac OS X 10.6.4 måste mer eller mindre stå för dörren. Flera betaversioner har släppts och det signalerar att en uppgradering snart är tillgänglig för nedladdning.
  • Senast igår avslöjades det bilder på en ny typ av pekplatta som ser både autentisk och trolig ut. Framgångarna med multitouch lär ha fått Apple att även försöka flytta tekniken till skrivbordet. En pekplatta som ersätter musen och samtidigt erbjuder multitouch är inte helt omöjligt.

Det är i och för sig inte något mysterium att Apple valde att fokusera på iPhone under gårdagens lansering. Att släppa för många produkter på en och samma gång skulle endast ta fokus från iPhone.

Det ser dock ut som om Apple kommer att vara aktivt med en hel del nyheter under både sommaren och hösten. Oavsett om ovanstående produkter och tjänster är rykten eller inte så lär vi kunna få se fram emot en spännande höst.