Apples VD Steve Jobs började i vanlig ordning presentationen med att dela med sig av den senaste statistiken kring sina mobila enheter. Mest tid spenderades på att presentera iPads resultat.

Han meddelar glatt att man nu sålt hela två miljoner exemplar och att den finns tillgänglig i tio länder. I slutet av Juli kommer den att finnas i ytterligare nio länder.

Det går även bra på programfronten. Nu finns det 8500 iPad-specifika program i App Store och 35 miljoner nedladdningar har gjorts av dessa program (cirka 17 program per iPad). App Store har totalt sett över 225 000 program och hela 15 000 lämnas in till Apple varje vecka. Av dessa blir 95% godkända inom sju dagar.

Inom kort kommer man nå ännu en stor milstolpe för iPhone och iPod Touch. Det kommer snart att finnas över 100 miljoner enheter i världen som kör iPhone OS.

Jobs fortsätter med att berätta om hur det gått för e-böckerna i iBook Store. De första 65 dagarna laddades det ner fem miljoner böcker. Därmed står iBook Store för 22% av den totala e-boksförsäljningen.