Sliderocket - helt okej

Alla produkter i det här testet ingår som delar av en större programsvit. Alla utom Sliderocket, vill säga. Här ligger fokus helt och hållet på presentationer. Det är webbaserat men bygger på Flex, vilket ger det helt andra möjligheter än många enklare alternativ på nätet.

Till exempel påminner gränssnittet mer om vanliga skrivbords-applikationer än webbdito. Och även om de inte följer regelverken från OS X eller Windows är det tjusigt och dessutom till största delen enkelt att använda. Tyvärr är det inte alltid lika väl genomtänkt funktionsmässigt. Enkla grejer, som formatering och listor, är onödigt omständliga att få till. Och det är inte alltid så välpolerat som man skulle kunna önska.

Kontrollelement slutar fungera till och från och inte heller klipp/klistra vill alltid vara med.

Men när det väl fungerar är det lätt att komma igång och skapa. Det finns många mallar och övergångar att leka med. Och de allra flesta är faktiskt riktigt snygga. Vidare är det enkelt att göra justeringar efter behov.

En ganska kul idé är att de, likt så många andra numera, har en affär. I den går det att köpa innehåll till presentationen. Om du till exempel behöver få tag på ett foto eller ett ljud kan du med ett par klick lagligt införskaffa professionella bilder eller musikstycken.

Dessutom kan allting du laddar upp lagras och delas mellan presentationer. Och vill du erbjuda innehåll till dina kollegor går det att göra genom att lägga filerna i en särskild mapp. På samma sätt kan du publicera ditt resultat till kunder och även köra webbkonferenser med dem.

Det går också att se om distansanvändare tagit del av innehållet i presentationen. Ett utmärkt sätt att indirekt få ärlig feedback från mottagarna. Sammantaget kan man konstatera att Sliderocket verkligen har dragit nytta av de extra möjligheter webben ger framför vanliga klientverktyg. Lite irriterande är att företaget erbjuder ett litet program för att kunna ta ner presentationer lokalt, men bara gör det för Windows. En Macversion har dock utlovats.

Sliderocket

Info: sliderocket.com
Pris: Gratis

  • Samarbetsmöjligheter,.
  • E-handel.
  • Distanspresentationer.

  • Extrafunktioner kostar extra.
  • Instabilt.
  • Ingen möjlighet för lokala presentationer på OS X.

Betyg: