Zoho Show - rörigt och klumpigt

Zoho är en av de mest etablerade leverantörerna av nätbaserade kontorsprodukter. De erbjuder mängder av olika funktioner. Mitt bland kundhanteringssystem och ordbehandlare finns även presentationsprogrammet Show.

Likt många andra webbapplikationer är inte det grafiska gränssnittet Shows styrka. Med alla ikoner och olika menyer känns programmet rörigt. Detta trots att alternativen man kan komma åt direkt inte är fler här än i något annat program. Det är helt enkelt bara dåligt utformat.
Men väl igång är det relativt enkelt att jobba med. Och en hel del som går att göra i skrivbordsversionerna går att göra här också. Det går dock lite långsammare och är ofta lite klumpigare att få till.

Mallarna är många till antalet, men simpla i konstruktionen. Detsamma gälller olika grafiska symboler och medföljande bilder. Men de finns i alla fall, vilket alltid är något. Effekter och övergångar däremot, saknas tyvärr helt.

Det som trots allt finns är enkelt att lägga till och grundläggande redigering av objekt är faktiskt möjlig. Men tyvärr är det inte smidigt att få till diagram, trots att det finns ett kalkylprogram i företagets utbud. Det är det och liknande detaljer som gör detta till en tveksam ersättare till skrivbordsvarianten.

Uppspelning är däremot riktigt bra. I alla fall om du vill göra det på distans. Det finns inbyggda funktioner för kommunikation i form av Zoho Chat. Det innebär att du inte behöver använda dig av en extern tjänst för att visa en presentation för användare på annan ort. Och det fungerar väldigt bra. Det är synd att de inte integrerat in andra produkter ur sin svit på samma sätt.

Även i andra avseenden har Zoho utnyttjat webbmöjligheterna. Det innebär bland annat automatisk versionshantering, uppsäkring och dokumentdelning. Det är dessutom möjligt att importera och exportera till Powerpointformat.

Zoho Show

Info: show.zoho.com
Pris: Gratis

  • Uppspelningsmöjligheter.
  • Versionshanteringen.

  • Gränssnittet.
  • Ingen koppling till resten av Zoho.

Betyg: