Google Docs Presentation - väldigt enkelt

Det har knappast undgått någon att dominanten på nätet heter Google. Sök må vara deras specialitet, men den webbaserade kontorssvit de erbjuder är också väldigt populär. Och givetvis har de en lösning för presentationer.

Men det ska sägas direkt. Vad Google ger användare är en absolut basfunktion. Om du vill ha häftiga effekter, snygga övergångar och skriptmöjligheter är detta inte vad du är ute efter. Det enda du kan göra är att lägga upp information och visa upp den. Bild för bild, som med en diaprojektor. Programmet påminner mer om en ordbehandlare med presentationsmall än en applikation speciellt byggd för ändamålet.

Det gör å andra sidan att det blir väldigt enkelt för en nybörjare att bygga ihop en serie sidor. Det finns lite mallar, men de är verkligen inte avancerade. Lite bilder och symboler finns också, liksom möjligheten att lägga in en tabell. Tyvärr är det inte möjligt att importera data från någon av de andra webbapplikationerna i sviten.

Det går att lägga in bilder och film. Endera kan du ladda upp en fil från din dator, eller skicka en länk till källan på nätet. Det senare fungerar riktigt bra, men kan bli ett problem om nätåtkomsten slutar fungera under en presentation. Vad webbapplikationen däremot kan erbjuda är samverkan. Genom att dela ut dokumentet till andra användare kan flera personer titta och redigera i filen. Samtidigt. Detta gör det oerhört smidigt att jobba fram en presentation tillsammans med en eller flera kollegor. Dessutom får du automatisk versionshantering på köpet.

Vidare behöver du inte fundera på vilken utrustning du ska visa upp presentationen på. I princip allting som har en webbläsare klarar av att visa det här. Och du kommer att ha den tillgänglig överallt där det finns tillgång till internet.

Det går att exportera resultatet till Powerpoint, PDF och ren text. Dessutom kan du använda applikationen lokalt också.

Google Presentation

Info: docs.google.com
Pris: Gratis.

  • Bra möjligheter till samarbete.
  • Enkelt.

  • Funktionsfattigt.
  • Dåliga mallar och bilder.

Betyg: