Apple Keynote - presentera som ett proffs

Om du verkligen vill presentera som Steve Jobs är det Keynote som gäller. Apples eget presentationsprogram är vad företagets toppman använder när han visar upp nyheter för världen. Och det gör han rätt i.
Precis som övriga iWork är gränssnittet rent och snyggt. Det är lätt att få en överblick av såväl verktyg som tillverkade sidor. Det finns gott om snabbtangenter och det är enkelt att hitta bland lådorna om man vill justera egenskaper på objekt.

Keynote lyckas också med de färdiga mallarna. Dels finns det ett stort antal och dels är de riktigt bra. Även en amatör kan få till ett proffsigt resultat. Dessutom är själva översikten smart. Genom att röra muspekaren över bilderna kan du omedelbart se hur olika typer av information kommer att se ut.

Integration av media fungerar också bra. Det är lätt att lägga till ljud, bilder och film. Enklare möjligheter till redigering gör att en hel del arbete kan göras direkt i Keynote. Allting är dessutom integrerat med Apples övriga produkter. Ljud hämtas exempelvis från iTunes och Garageband.

Givetvis finns det en hel rad övergångar och grafiska effekter. Istället för att bara byta bild kan du zooma, skruva och snurra fram nästa.
I presentationsdelen kan du välja att ha ett av flera hjälpmedel igång. Förutom en förhandstitt på kommande sidor kan du även ha en klocka och givetvis anteckningar. Möjlighet till bättre översikt hade dock varit trevligt.

Möjligheten att dela på dokument via iWork.com är bra. I kombination med de virtuella postitlapparna är det ett utmärkt sätt att låta kollegor löpande ha åsikter om en presentation.

Mindre bra är att Apple inte erbjuder någon form av visare för Windows, vilket gör det svårt att skicka ut sin presentation till åhörare. Det går att spara till Powerpointformat, men resultatet blir sämre. Bland annat slutar en del animationer att fungera.

Dessutom borde Apple bjuda på styrapplikationen till iPhone.

Apple Keynote

Info: apple.se
Pris: 895kr (iWork)

  • Lättarbetat.
  • Snygga mallar.
  • Fräcka effekter.

  • Kan inte köpas separat.
  • Ingen Windowsläsare.

Betyg: