Hitta metaller
Du kan använda din telefon till att hitta rätt väg, men visste du att samma funktion, kompassen, kan användas för att hitta (magnetiska) metaller? Jo, det går faktiskt. Prova exempelvis Metal Detector Pro, som med ett antal mätare, ljud och vibrationer uppfattar magnetiska fält.

Metal Detector Pro
Pris: 7 kr Version: 1.0
Länk: http://korta.nu/aeac

Full koll på mensen
Under avdelningen ”organisera ditt liv” finns en stor och växande kategori: menstruation och graviditet. iPeriod ger dig full koll. Du kan ange symptom, humör, hålla koll på dina ”säkra dagar”, ange viktförändringar och skicka ”varningsmail” till partnern innan mensen börjar.

iPeriod Ultimate
Pris: 15 kr Version: 3.6
Länk: http://korta.nu/87e6

Kontakta andra sidan
Visste du att din iPhone står i förbindelse med andevärlden? Med appen ”Ask the dead” kan du få svar på svåra frågor genom ett ouijabräde eller en seans. Huruvida svaren är förprogrammerade eller om du verkligen kan påverka genom din interaktion är dock något oklart.

Ask the dead

Pris: 7 kr Version: 2.2
Länk: http://korta.nu/71ce

Sabba dina bilder
Vanligtvis vill man ta så bra bilder som möjligt. Men hur kul är det? I Satromizer simulerar konstnären Joe Satroms verktyg bildläsningsfel på dina favoritfoton. Allt från lustiga färgtoningar till total oigenkännlighet. Verktyget är dessutom helt oförutsägbart. Knasigt? Ja. Kul? Mycket!

Satromizer

Pris: 22 kr Version: 1.0
Länk: http://korta.nu/0f54

Vakna på rätt plats
Om du vill kunna sova på bussen utan att riskera att missa hållplatsen ska du kolla in iNap. Ställ in var du ska på kartan, så larmar programmet när du kommer inom en förutbestämd radie från målet. Det gäller bara att du har kontakt med gps-satelliterna när du kommer fram.

iNap
Pris: 7 kr Version: 1.2.1
Länk: http://korta.nu/52fd

Listen to your heart
Även om du varken är doktor eller Marie Fredriksson, kan du ändå lyssna på hjärtat med hjälp av Stethoscope Expert. Olika filtreringar gör det enkelt att lyssna efter till exempel blåsljud. Du har även möjlighet att lyssna på lungor eller tarmsystem om suget finns.

Stethoscope Expert
Pris: 22 kr Version: 1.0
Länk: http://korta.nu/af41

Hör du mig bra nu?
I dessa dagar är alla går omkring med hörlurar i öronen konstant ökar risken för hörselskador. Med uHear kan du kolla din hörsel vid olika frekvenser Du kan också göra ett test som visar hur mycket bakgrundsbrus du tål. Dessutom är det snyggt och lättfattligt. Sa vi att det var gratis?

uHear
Pris: gratis Version: 1.0
Länk: http://korta.nu/131d

Perfekta ägg
Har du problem med att koka ägg? Eh, antagligen inte, det är ju inte så svårt. Men om du vill ha exakt koll på resultatet ska du köpa ”Die perfekte eieruhr”. Här ställer du in storleken på ägget, höjd över havet, äggets temperatur och vilken fasthet på gulan du vill ha.

Die perfekte eieruhr
Pris: 15 kr Version: 1.2
Länk: http://korta.nu/2a8a

Pirater som twittrar
Om du tycker att Twitter är najs men lite tråkigt kan du krydda med lite piratkänsla. PirateTweets gör om inkommande och utgående tweets med sköna piratuttryck och modifierad grammatik. Dock klarar den inte å, ä och ö så bra. Finns även med gangsta-slang.

PirateTweets - Arr
Pris: gratis Version: 1.0
Länk: http://korta.nu/5d97

Schemalägg dina sammandragningar
Genom att mäta hur tätt sammandragningarna kommer kan du ta reda på när det är dags att åka till sjukhuset och föda. Med Contraction Master sköts detta utan tidtagarur och anteckningsblock och ger dessutom ett mer exakt resultat.

Contraction Master
Pris: 7 kr Version: 1.2
Länk: http://korta.nu/0543