Steve Jobs går punkt för punkt igenom varför han och i förlängningen också Apple anser att Flash inte hör hemma på mobiltelefoner. Det största problemet med Flash anser han är att det inte är skapat specifikt för iPhone. Med ett lager mellan mjukvara och iPhonens egna programmeringsgränssnitt är det upp till Adobe att bygga in stöd för nya tekniker. Det har inte Adobe ett tillräckligt stort intresse av då kompatibilitet med så många olika telefoner som möjligt är prioriterat, hävdar Steve Jobs.

Andra argument är att Flash är instabilt och enligt Apples egna erfarenheter den absolut vanligaste orsaken till att ett Macprogram kraschar. Flash är också en stängd plattform som kontrolleras helt av Adobe, till skillnad från öppna webbstandarder som html 5 och Javascript. Batteritid är en annan viktig punkt, enligt Steve Jobs halveras batteritiden vid videospelning om en lösning baserad på Flash används.

Dessutom är de flesta Flashsajter skapade med en pc i åtanke, vilket innebär att muspekaren är en central funktion i Flash. Eftersom att iPhonens pekskärm inte har någon motsvarighet för att föra muspekaren över ett objekt måste de flesta Flashsajter skrivas om.

Läs hela brevet