Mellan 7 och 11 juni håller Apple konferensen WWDC, en konferens för dem som utvecklar program till Apples produkter. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Men det kan mycket väl presenteras saker som även är intressanta för den breda massan. Både iPhone 3G och 3GS lanserades under WWDC-konferenser, så frågan är om vi inte får se nästa generations iPhone redan 7 juni.

Klart är dock att fokus under detta års utvecklarkonferens ligger på iPhone och iPad. På listan över de tekniker som Apple fördjupar sig i under konferensen hamnar utveckling för OS X i skymundan. Dessutom är parollen för hela konferensen "The center of the app universe", i en bild full med ikoner till iPhone-appar.

Utvecklare som deltar kommer bland annat att få fördjupa sig i ämnen som Open GL ES, det utvecklingsgränssnitt som används för att skapa 3d-grafik i iPhone, nyheterna i iPhone OS 4, hur du utvecklar appar som fungerar ihop med iPhone-tillbehör samt mer om utvecklingsverktygen och språken som används vid utveckling till iPhone.