Senaste nytt från härvan kring den upphittade iPhoneprototypen är att polisen kopplats in för att utreda om det skett något brottsligt. Samtidigt är det många som undrar om Gray Powell, mannen som slarvade bort mobilen, kommer få ha kvar sin anställning hos Apple eller ej.

Gizmodo har kontaktat Steve Wozniak, en av Apples grundare, för att höra hans syn på det hela.

Enligt Wozniak har han inte hört något om att Powell ska få sparken. Däremot har en Appleanställd med initialerna A.J. fått sparken nyligen. Orsaken? Jo, denne person lät Wozniak få leka lite med en iPad 3G den 3 april, något som förevigades på bild (nedan).


Steve Wozniak fotograferades med en iPad 3G. Det ledde till att en Appleanställd fick sparken.

Eftersom iPad 3G ännu inte lanserats råder stränga regler för hur man får handskas med de exemplar som finns. Sålunda fick den anställde sparken med omedelbar verkan. Wozniak säger att inte ens lade märke till att han fick testa 3G-versionen av iPad. Hade han vetat det skulle han ha avrått "A.J." från tilltaget.

Enligt Bloomberg måste personer som handhar Apples prototyper skriva på särskilda avtal där de förbinder sig att inte visa upp apparaterna för utomstående. För att få lov att ta med sig en prototyp utanför Apples högkvarter krävs dessutom ett personligt godkännande av Steve Jobs.

Den sparkade personen trodde antagligen att det var fritt fram att visa upp iPad 3G för mannen som byggde den första Appledatorn, men så var alltså inte fallet.