Prylsajten Gizmodo publicerade under dagen en film och en omfattande lista på specifikationer av den pryl som påstås vara en prototyp av iPhone 4g, som vi skrev om tidigare i dag.

Bakgrundshistorien är att enheten ska ha hittats på en bar i Redwood City, i ett iPhone 3g-fodral. Att detta skulle vara en äkta modell är ifrågasatt, men exempelvis uppgifterna om att det ska röra sig om en japansk iPhone-kopia har dragits tillbaks.

Bland nyheterna märks en kamera på för videotelefoni på framsidan, micro-sim istället för vanligt sim-kort (som används i iPad 3g), och främst av allt en förbättrad skärm. Det är oklart exakt vilken upplösning skärmen har men det talas om märkbart skarpare skärm.

Kameran på baksidan har även fått större optik och förbättrats med en blixt. Hela baksidan är också gjord i ett material som liknar skärmens glas.

Det finns fortfarande ingen bekräftelse på att detta verkligen är en prototyp av en ny iPhone. Sajterna Engadget och Gizmodo är dock båda övertygade, och där jobbar personer som sett ett otal läckor tidigare, båda äkta och falska.

Gizmodos argument är att telefonen fungerar och använder Apple-märkta komponenter. Det vore osannolikt att någon skulle göra en så pass avancerad fejktelefon.

John Gruber på sajten Daring Fireball påstår också att han fått bekräftelse inifrån Apple att en prototyp saknas.

Så här ser den ut, fler filmer hos Gizmodo: