Än så länge är det oklart exakt när det kommer vara möjligt att köpa en iPad i Sverige. Men för dig som inte kan vänta finns det alternativa sätt att få tag på Apples populära tablet.

Det säkraste och mest pålitliga sättet är om du råkar känna någon som antingen bor i USA eller är på semester där. Be personen köpa en åt dig och antingen posta eller ta med sig hem.

Ett annat alternativ är en spännande tjänst vid namn Bundlebox. Tjänsten erbjuder dig en amerikansk adress dit dina produkter skickas och när du sedan vill skicka hem de därifrån fixar Bundlebox med frakt och tullkonstnader. Du får en totalsumma att betala och du kan skicka hem upp till tio produkter samtidigt. För en iPad ligger total frakt- och tull-kostnad, till Sverige, på ungefär 1 500 kronor om du ska köpa 16 GB-versionen.

Vill man hålla sig inom riksgränsen så är det bara att surfa in på blocket eller tradera. Priserna där ligger omkring 6 000 för en med 16 GB och mellan 8 000 och 10 000 för en med 32 eller 64 GB. Var uppmärksam mot bedragare dock.

iPhoneCafé är också en svensk butik som säljer iPad, med priser från 5 999 kronor för den enklaste modellen.

Det finns även internetbutiker med internationell leverans men se upp så att du inte blir blåst. International orders är en internetbutik som erbjuder alla modeller av iPad. Där kostar den mellan 715 och 895 dollar, vilket motsvarar mellan 5 200 och 6 500 kronor för wifi-modellen.

Det kan dock vara värt att vänta tills iPad släpps på den europeiska marknaden. Priser och möjlighet till förhandsbokning startar den 10 maj på den här sidan Atlanten och även om inte Sverige inkluderats i den första lanseringen så kommer den då finnas på betydligt närmare avstånd.

Tänk också på att det är oklart hur garantiärenden kommer att fungera med privatimporterade modeller. Apple i Sverige lär inte ta emot dem innan iPad släpps här, hur det blir efteråt återstår att se.