Prylsajten Engadget har fått tag på bilder på vad de själva tror är en prototyp av nästa iPhone. Historien hur telefonen hittades låter smått otrolig, den ska ha upptäckts i ett iPhone 3g-fodral på en bar i San Jose. Teorin är att någon högt uppsatt på Apple tappat den där.

Engadget själva har grävt fram mer och mer information om enheten under helgen, bland annat stämmer utseendet överens med tidigare läckta bilder på nätet. Den påstås ha 80GB lagringsutrymme och en baksida av glas. Tyvärr startar den inte så fler detaljer är svåra att få fram.

Just glasbaksidan är intressant då det överensstämmer med ett patent som Apple lämnade in 2006, skriver Daring Fireball. Det gäller ett hållbart glasaktigt keramiskt material som inte påverkar radiovågor.

Men det viktigaste tecknet på att bilderna faktiskt kan vara på en riktigt prototyp är bilder som läckte precis innan iPad visades upp första gången. De bilderna var av allt att döma på en riktig iPad-prototyp från Apples labb, och i ett av hörnen på bilderna skymtas en enhet som liknar det vi nu har fått sett på den mystiska enheten från bargolvet.

Tror du att detta är nästa iPhone?
Det är inte längre tillåtet att rösta.