Imorgon kväll är det återigen dags för ett "special event" från Apple. Den här gången ligger fokus på nästa stora uppgradering av iPhone OS, så ni som förväntar er nya Macar lär nog bli besvikna.

De här är de elva funktioner som det ryktats mest om när det gäller iPhone OS 4.0:

1: Utökat stöd för multitasking
I dagsläget måste man "jailbreaka" sin iPhone om man vill ha i gång flera tredjepartsprogram samtidigt. Nu hoppas många på att Apple ändrar på den saken.

LÄS MER HÄR


2: Nya gester för multitouch
Än så länge är det relativt få gester man kan använda sig av i iPhone OS. Nu kan det vara läge att lära sig några fler vid sidan av knacka, svepa, nypa och vrida.

LÄS MER HÄR
3: Ny typ av mobila annonser
Envisa rykten hävdar att Apple kommer presentera en revolutionerande lösning för annonser i våra handhållna enheter. Tjänsten går under kodnamnet "iAd" och sägs bygga på teknik från uppköpta Quattro Wireless.

LÄS MER HÄR4: Stöd för FM-radio
Inbyggd FM-mottagare finns redan i andra och tredje generationens iPod Touch samt iPhone 3GS och iPad. Men av någon anledning har Apple valt att inte erbjuda någon mjukvara för funktionen. Kanske läge för en ändring på det nu?

LÄS MER HÄR
5: Förbättringar för e-post
Nyligen skickade Julio Rodriguez ett mejl till Steve Jobs där han frågade om det kommer bli möjligt att ha en enda inkorg för flera mejlkonton. Det korta svaret blev "yep".

LÄS MER HÄR
6: Enskilda kontakter på hemskärmen
Ännu en funktion som tros vara given i iPhone OS 4.0. Syftet är bland annat att kunna ringa eller mejla sina nära och kära snabbt och enkelt.

LÄS MER HÄR7: Utökat stöd för bluetooth
Även om man kan koppla in bluetooth-tangentbord i iPad kan man inte göra detsamma med iPhone eller iPod Touch. Inte heller stöds AVRCP (Audio/Video Remote Controle Profile), något som gör att den som skaffar bluetooth-hörlurar inte kan byta låtar eller ändra volymen utan att fingra på själva apparaten.8: Stöd för utskrifter
Ett rykande färskt rykte gör gällande att Apple kommer bygga in stöd för utskrifter i iPhone OS 4.0. Därmed slipper man gå omvägen via en dator när man vill skriva ut ett dokument. Huruvida utskrifterna kommer ske via bluetooth eller trådlöst nätverk återstår dock att se.

LÄS MER HÄR
9: Strömmande media
Det är många som vill kunna strömma musik, filmer och bilder från datorn till sin iPhone, iPod Touch eller iPad. Visserligen finns tredjepartsprogram som fixar biffen, men varför är det inte inbyggt direkt i iPhone OS?

LÄS MER HÄR10: Bättre gruppering och sortering
I takt med att användarna laddar ner fler och fler appar från App Store framstår det som rena skämtet att man är begränsad till 180 program fördelat på elva hemskärmar. Visserligen går det att komma åt fler program via sökfunktionen, men ska det verkligen behöva vara på det viset?

Vad gäller själva sorteringen görs detta bäst inifrån iTunes, men varför stöds inte mappar?


11: Dashboard till iPad
Många blev överraskade över att många av de medföljande programmen till iPhone och iPod Touch inte finns till iPad. Därför har det spekulerats kring att Apple kommer ge iPad stöd för widgetar.

LÄS MER HÄR

Avslutningsvis florerar naturligtvis även påståenden om stöd för Flash, teman och filformat som divx och xvid. Dessa rykten är emellertid lika osannolika som att Albanien skulle vinna OS-guld i ishockey.