Med tanke på att iPad är en helt ny produkt är det kanske inte särskilt förvånande att det tycks finnas en del barnsjukdomar. Det absolut vanligaste klagomålet tycks vara problem att komma åt det trådlösa nätverket.

Apples diskussionsforum rapporterar användare om svag mottagning och ständiga nedkopplingar. En teori är att aluminiumskalet orsakar problemen, en annan att det beror på buggar i iPhone OS.

Liknande problem förekom vid lanseringen av iPhone och iPod Touch. Ett antal uppdateringar senare var klagomålen i stort sett historia. (För säkerhets skull valde Apple dessutom att övergå till plastskal på iPhone 3G och 3GS).

Det har även förekommit klagomål på att iPad inte vill ladda när man kopplar in den i usb-porten. I dessa fall kan det vara värt att påpeka att Apple rekommenderar användning av "high-power USB 2.0 ports". Med andra ord bör man koppla in iPaden direkt i datorn och inte via tangentbord eller liknande. (Observera att äldre datorer kan sakna den här typen av usb-portar helt).

Har du en iPad och har upptäckt någon allvarlig bugg? Skriv i så fall en kommentar nedan!

Uppdatering:

Apple har nu publicerat ett supportdokument som ger förslag på åtgärder för er som har svårt att komma åt trådlösa nätverk.