Enligt gammal och kär tradition ska alla nya produkter från Apple plockas isär och fotograferas. Sedan ska bilderna upp på nätet så fort som möjligt.

Vad gäller iPad gick emellertid processen fortare än någon anat. Detta då amerikanska Federal Communications Commission (FCC) valt att publicera avslöjande bilder redan nu i stället för att vänta till 17 augusti som Apple begärt.

Sajten iFixIt har tagit sig en närmare titt på bilderna från FCC i jakt på spännande avslöjanden. Bland det vi får reda på är att flashminnena kommer från Toshiba, IPS-panelen från LG-Philips och att batteriet inte är fastlött. Det sistnämnda betyder att det inte borde vara en alltför svår match att byta batteri på egen hand för den som så önskar.


Så här ser moderkortet till iPad ut.

Det konstateras även att modellnumret för iPad är A1219, vilket kan jämföras med A1213 för den första generationens iPod Touch och A1226 för den Santa Rosa-baserade modellen av Macbook Pro. Med andra ord har Apple jobbat på produkten under lång tid, något som förklarar de många ryktena om en "Tablet-Mac" de senaste åren.

Uppdatering lördag kväll:

För er som vill ha mer kött på benen har iFixIt nu gjort en egen, betydligt mer noggrann isärplockning. Bland annat får vi reda på att hårdvaran stödjer FM-radio, så det är bara upp till Apple att fixa stöd i mjukvaran också.