Apple har på sistone drivit en intensiv kampanj i syfte att förmå de största sajterna i USA att minska användningen av Flash. Bland annat sägs Steve Jobs ha gjort ett personligt besök på redaktionen för Wall Street Journal där han förklarade att Flash är buggigt, processorkrävande och fullt av säkerhetshål.

Uppenbarligen har Steve Jobs argument bitit, för nu meddelas att iPadanvändare kommer få ta del av en version av Wall Street Journal där man använder sig av alternativ till Flash. Sedan tidigare har en rad andra sajter förklarat att man kommer erbjuda alternativa webbsidor för iPad och andra apparater som saknar stöd för Flash, däribland iPhone och iPod Touch.

Adobe tänker emellertid inte ge upp slaget utan vidare. Nyligen visade man sålunda upp en förhandsversion av Flash Player 10.1 till Palm Pre. Huruvida prestandan imponerar eller ej låter vi er läsare avgöra:

Många som ogillar Flash har satt sitt hopp till html 5, en teknik som väntas få sitt stora genomslag när Internet Explorer 9 släpps i skarp version senare i år.