Snart kommer du kunna se hyrfilm direkt i din iPhone. Headweb släppte idag information om deras kommande iPhone-applikation. Sedan 2007 har man via Headwebs hemsida kunnat köpa och hyra filmer direkt till datorn. Nu kommer tjänsten även till iPhone. När det ännu inte går att hyra filmer i svenska iTunes kan det bli efterfrågan på Headwebs alternativ.

– Datum är svårt att säga men vi tror på en lansering innan sommaren, säger Headwebs grundare Peter Alvarsson.

Innan en applikation finns tillgänglig för nedladdning i App-store måste Apple godkänna den. Något som man ser positivt på hos Headweb.

– Vi har sett att fler och fler liknande applikationer blir godkända, så som Spotify till exempel. Så vi tror och hoppas på att även vi blir godkända, säger Peter Alvarsson.

Applikationen, som kommer vara gratis, kommer göra det möjligt att först och främst hyra och se filmer men man kommer även kunna se filmtrailers, betygsätta filmer och se över sitt konto direkt i sin iPhone. Hyr man en film har man tillgång till den under 24 timmar och priset för att hyra en ny film ligger på ungefär 40 kronor. Fler funktioner i applikationen kommer att avslöjas i framtiden.