Måndagen den 8 mars 2010 lär bli ihågkommen som dagen då det urgamla mantrat "men det finns ju inga spel till Mac" kunde begravas en gång för alla.

I dag har Valve Software nämligen skickat ut ett pressmeddelande att webbtjänsten Steam kommer till Mac i april, samt att Valves egna titlar kommer finnas i versioner för Mac OS X redan från dag ett.

Därmed slipper man alltså skaffa Windows för att spela Counter-Strike, Half-Life-serien, Portal, Team Fortress 2 och Left For Dead 2. Spelen kommer vara baserade på OpenGL, med andra ord handlar det inte om någon snabbportning med hjälp av Cider.

Tack vare den nya tjänsten Steam Play kommer det bli möjligt att ladda ner versioner till såväl Windows som Mac OS X utan att riskera att betala dubbelt. Därmed kan man ha en version av favoritspelet på jobbdatorn och en annan på hemdatorn.

Valve Software lovar också att Mac OS X ska vara lika högt prioriterat som Windows och Xbox 360. Med andra ord ska spel och uppdateringar släppas samtidigt till alla tre plattformar.

Avslutningsvis kommer Valve dessutom verka för att spel från andra företag som säljs via Steam ska släppas även till Mac.

Uppdatering:

AppleInsider har fått en pratstund med John Cook på Valve Software. Bland annat avslöjas att företaget haft ett nära samarbete med Apple i syfte att få spelen att funka så bra som möjligt.