Körkortsteori - Billigt men väl enkelt

Vi går ut löst med det billigaste av programmen. Körkortsteori har ett mycket enkelt upplägg och består av drygt 250 frågor i fyra olika kategorier. Samma företag har även gjort programmet "Vägmärken" som är avsett att komplettera Körkortsteori.

Frågekategorierna i Körkortsteori är ”bilen”, ”landsvägskörning”, ”stadskörning” och ”mörker och halka”. Trycker du på någon av kategorierna startar en frågesession med 25 slumpvis utvalda frågor i kategorin. Varje fråga har ett antal alternativ och du kommer inte vidare förrän du hittat rätt alternativ. Detta får en lite konstig effekt då du kan svara fel flera gånger på varje fråga. I summeringen efteråt kan du således få 20 rätt och tio fel trots att det bara är 25 frågor. Miss eller avsiktligt?


31 fel av 25 möjliga. Starkt jobbat.

Dessa fyra frågekategorier är hela programmet. Du får tyvärr ingen statistik på frågor du svarat på, vad du behöver öva på eller hur snabbt du svarat på frågorna.

"Körkortsteori" kan du inte använda för att simulera det riktiga teoriprovet eftersom det provet innehåller 65 frågor och dessutom går på tid. Programmet är för dig som vill lägga minsta möjliga peng på körkortsappar.

Betyg:

Pris: 22 kr
Version: 2.1
Länk till App Store

Teoriprov - Bra men tunt

Teoriprov är just vad det låter. Programmet simulerar ett faktiskt teoriprov med 65 frågor där du måste ha minst 80 procent rätt för att bli godkänd. Konstigt nog har tillverkaren inte valt att inkludera tidtagning vilket är en central aspekt av det verkliga provet.

Du får välja om du vill öva på allt eller en av sex olika kategorier av frågor. Du bestämmer även hur många frågor ditt prov ska innehålla. När du gjort ett prov kan du få statistik över vilka kategorier av frågor du är bäst på och vilka du behöver öva mer på. Bra!


Här får du statistik över dina resultat. Miljöbiten verkar vara avklarad i alla fall...

Däremot verkar frågorna inte vara helt uppdaterade. Som bekant försvann registreringsskyltens kontrollmärke vid årsskiftet, men det finns fortfarande bilder och frågor där kontrollmärket ingår. Detta är enligt tillverkaren för att "återspegla verkligheten där de flesta bilar har kvar kontrollmärket".


Daterad registreringsskylt.

Om du tycker att 99 kronor är lite dyrt finns även en gratis ”lite”-version av programmet med 65 frågor där du kan få en känsla för om gränssnittet passar dig.

Vi tycker att Teoriprov är rent och snyggt och gör vad det ska (minus daterade frågor), men för det priset kunde det gott haft fler funktioner.

Betyg:

Pris: 99 kr
Version: 1.0.2
Länk till App Store


iKörkort - Bäst i klassen

Vi har sparat det bästa till sist. iKörkort är nämligen det mest funktionsspäckade programmet, trots att det hamnar i mitten prismässigt.

Här kan du göra två olika typer av prov; vägmärken och kunskapsprov. Proven görs dessutom på tid, precis som i en verklig teoriprovssituation. Tyvärr kan du inte välja vilken typ av frågor du ska svara på om du till exempel vill öva på en speciell kategori.

Frågorna är enligt tillverkaren hela 1200 stycken och när du gjort ett prov får du statistik över dina svar.

Men till skillnad från de andra programmen har iKörkort inte bara frågor. Här finns nämligen tolv olika guider där du kan läsa på om allt från trafikregler till tips inför provtillfället. Dessutom får du med ett veritabelt uppslagsverk för vägskyltar med mycket information om varje skylt.

Tyvärr har det slunkit in några fel här. Några av skyltarna har fått fel text, vilket även kan sänka trovärdigheten för resten av programmet.


Två skyltar är rätt, två är fel. Kan du se vilka?

iKörkort är det mest kompletta programmet av de tre och helt klart ett prisvärt alternativ till teoriböckerna.

UPPDATERAD: Boboshi som ligger bakom iKörkort meddelar att de i den senaste versionen av iKörkort (1.0.1) har rättat till felet med vägskyltarna, samt att man jobbar på en större uppdatering med bland annat möjlighet att välja frågekategori och en översikt av provet.


Betyg:

Pris: 49 kr
Version: 1.0
Länk till App Store