På sistone har Apples vd Steve Jobs jobbat hårt med att försöka förmå de stora amerikanska bok- och tidningsförlagen att satsa på innehåll till iPad.

Valleywag säger sig nu veta hur det gick till när Jobs häromveckan hade ett möte med ledningen för den inflytelserika affärstidningen Wall Street Journal.

Först blev Steve Jobs irriterad när webbredaktören Alan Murray valde att skicka ut ett meddelande på Twitter från Steves medhavda iPad. Det hela slutade med att Murray fick radera meddelandet.


Detta meddelande på Twitter sägs ha gjort Steve Jobs minst sagt irriterad.

Därefter sägs Jobs ha gått till hårt angrepp mot Wall Street Journals flitiga användning av Flash. Han förklarade att Flash är buggigt, processorkrävande och fullt av säkerhetshål.

- Vi lägger inte mycket energi på gammal teknik, förklarade Steve Jobs och påminde om att Apple var tidigt ute med att avskaffa såväl diskettstation som föråldrade portar.

Jobs propagerade i stället för att Wall Street Journal ska satsa på alternativ till Flash. Till exempel skulle man kunna välja formatet H.264 för webbvideo.

Den verbala attacken tros starkt ha bidragit till en krönika i Wall Street Journal ett par dagar senare. Då valde skribenten Holman Jenkins att jämföra Apple med Microsoft:

- Ett Apple som rullar ut allt mer skräpiga prylar i syfte att låsa in fler och fler kunder till iTunes/App Store är en dyster möjlighet, avslutade Jenkins sin krönika.

I sammanhanget kan det nämnas att Kevin Lynch från Adobe häromdagen medgav att Flash kan vara onödigt processorkrävande på Macar, men detta är något som man kommer åtgärda i en kommande version.

Uttalandet kom i den här intervjun (som ironiskt nog kräver just Flash) med Kara Swisher på All Things Digital: