Vi har tidigare här på MacWorld rapporterat om de problem som drabbat ett okänt antal exemplar av iMac på 27 tum. Förutom flimrande bild (som förhoppningsvis åtgärdas av den firmwareuppdatering som släpptes under måndagskvällen) handlar det om en gulaktig nyans på själva lcd-panelen.

Gizmodo har fått tag på ett dokument som bekräftar att Apple är medvetet om det sistnämnda problemet. Enligt dokumentet ska supportpersonalen i första hand förklara för kunden att en viss färgvariation är normalt för lcd-skärmar. Om kunden står på sig ska man erbjuda att byta ut panelen eller ge pengarna tillbaka.

Samtidigt hävdar HardMac att Apple nu valt att helt stoppa produktionen av nämnda modell i väntan på en bestående lösning.

Stämmer uppgifterna kan det alltså bli så att kunder som beställt en iMac på 27 tum kan få vänta längre än de tre veckor som anges på Apples webbplats.

Uppdatering:

Enligt Wall Street Journal förnekar Apple att man stoppat produktionen. De långa leveranstiderna ska enbart bero på extremt hög efterfrågan.