Nio år efter att Microsoft lanserade Internet Explorer 6 är den mot alla odds fortfarande den mest använda webbläsaren i världen (med en andel på inte mindre än 21 procent enligt mätföretaget Net Applications).

Nu har Google sållat sig till en växande skara som tänker göra allt i sin makt för att förmå oss att dumpa den antika webbläsaren till förmån för något mer modernt alternativ.

Via sin företagsblogg låter Google nämligen meddela att man i år kommer ta bort stödet för Internet Explorer 6 i Google Apps. Processen tar sin början i mars då man kommer rekommendera användare av Google Docs och Google Sites att uppgradera till en modern webbläsare. Med det menar man Internet Explorer 7 eller 8 alternativt Firefox, Chrome eller Safari.

Enligt Techcrunch kommer stödet för Internet Explorer 6 även att plockas bort från Gmail och Google Calendar innan året är slut.

Sedan i juli uppmanas dessutom användare av Youtube att uppgradera sin webbläsare om de kör version 6.0 av Internet Explorer.

I sammanhanget kan även nämnas sajten ie6nomore.com som har det uttalade målet att förmå så många webbutvecklare som möjligt att slopa stödet för Internet Explorer 6.