Apples vd Steve Jobs brukar hålla ett motivationstal till företagets anställda efter varje större produktlansering. Så skedde även efter onsdagens demonstration av pekplattan iPad, rapporterar Wired.

Först kritiserades Google, fram tills nyligen en trogen samarbetspartner till Apple:

- Vi gav oss inte in i sökbranschen, de gav sig in i mobilbranschen. Utan tvekan är de ute efter att ta död på iPhone, men vi kommer inte att tillåta dem.

Sedan var det Adobes tur att sågas jäms med fotknölarna:

- Apple stöder inte Flash eftersom det är så buggigt. Allt som oftast när en Mac kraschar beror det på Flash. Men snart kommer ingen att använda sig av Flash. Världen går vidare till html5.

Enligt Macrumors passade Jobs även på att utlova "aggressiva uppdateringar" till iPhone som gör att Googles Android hamnar på efterkälken. Vad hårdvaran beträffar så sägs nästa uppgradering vara "A+".

Vad gäller nästa omgång Macar kommer de föra upp Apple "till en ny nivå". Men stödet för Blu-ray kommer dröja ett tag till då mjukvaran till tekniken fortfarande är en "soppa".

Avslutningsvis förklarade Jobs varför man köpte upp musiktjänsten Lala. Anledningen var helt enkelt att få tag på rätt kompetens för framtida förändringar av iTunes.