Analysfirman Flurry har startat ytterligare ett rykte om Apples omtalade tablet-dator, som tros lanseras på Apples specialinsatta pressmöte på onsdag. Men till skillnad från många andra rykten tycks Flurry faktiskt ha fog för sina ord.

Flurry har upptäckt användare med ip-adresser från Apples kontor i Kalifornien som kör operativsystemet iPhone OS 3.2, alltså en nyare version än den senast släppta OS 3.1. På frågan om det inte bara rör sig om Apple som testar iPhones med ett nytt operativsystem svarar Flurry att även hårdvaran är annorlunda och att enheten inte svarar på anrop på samma sätt som en iPhone. Dessutom har man redan sett iPhones som kör OS 4.0 och dessa enheter lämnar dessutom ofta kontoret, vilket enheterna som kör OS 3.2 inte gör, vilket ytterligare pekar mot att de enheter som kör OS 3.2 är ”extra hemliga”.

Dessutom menar Flurry att enheter med OS 3.2 kör program som ligger ”helt i linje” med vad man kan förvänta sig av en tablet; framförallt spel, underhållning samt nyheter och böcker. Du kan läsa mer utförlig statistik från Flurry här.

Om det Flurry säger stämmer kan vi alltså vänta oss en tablet med samma OS som iPhone vilket också innebär att enheten kommer att kunna köra samma program som iPhone.