Med bara några dagar kvar till Apples special event börjar ryktena kring företagets pekdator/läsplatta närma sig kokpunkten.

Yukari Iwatani Kane på Wall Street Journal har nyligen pekats ut som en av de personer Apple använder sig av när de vill sprida information om kommande produkter. Därför är det av särskilt intresse att ta del av hennes senaste artikel i ämnet.

I korthet kan Apples pekdator/läsplatta beskrivas som en stor iPhone (eller iPod Touch) som är tänkt att ligga på vardagsrumsbordet och användas av hela familjen, alternativt användas i skolor i stället för traditionella läromedel.

Med hjälp av läsplattan ska man enkelt komma åt e-böcker, musik, filmer, spel och så vidare. Att Apple den senaste tiden kontaktat ledande företag inom bok-, musik-, film- och spelindustrin är vid det här laget mer än bekräftat, något som borde innebära ett rikt multimediautbud redan från start.

Följande intervju med Yukari Iwatani Kane ger fler detaljer:

Enligt AppleInsider påminner den nya läsplattan mest av allt om den första iPhonen, med andra ord kan vi förvänta oss ett bakstycke av aluminium, volymknappar på sidan och en centralt baserad hemknapp. I övrigt kommer vi bjudas på ett 3,5-millimeters hörlursuttag, inbyggda högtalare, inbyggd mikrofon och gps. Skärmen sägs återigen ligga på cirka 10 tum.

Om uppgifterna stämmer är det inte helt otänkbart att de bilder som Mac Observer nyligen publicerat faktiskt visar ramen till Apples läsplatta. (Se bilder här och här.)

Huruvida rykteskvarnarna har rätt eller ej kommer vi få besked om på onsdag kväll.