I klassiska science fiction-filmen Bladerunner finns robotar av modellen Nexus 6. Filmen är baserad på boken ”Do Android's Dream of Electric Sheep?”, skriven av Philip K Dick. Nu menar familjen Dick att namnet på Googles nya mobil, Nexus One, är snott från boken.

- Google handlar först och frågar sen. I min mening är detta en uppenbar koppling till min fars bok, säger dottern till The Telegraph.

Enligt dottern har man kontaktat Google och bett dem sluta använda namnet och i värsta fall kan en stämning vara nära förestående.

Som om det inte vore nog har Google dessutom fått ett gäng irriterande Nexus One-användare på halsen, då kunder som stött på problem med sin telefon tycks falla mellan stolarna, skriver MacWorld Australien. När kunder vänder sig till sin mobiloperatör hänvisas de till Google, eftersom operatörerna ännu inte fått någon information om telefonen. Google å andra sidan erbjuder endast support via mejl, på vilka de lovar att svara inom 1-2 dagar, vilket dock är på tok för lång tid för de flesta användare.