Ions monter hade två intressanta prototyper på iPhonetillbehör. Det ena var ett vanligt tangentbord och den andra ett klaviatur.

Tangentbordet är tänkt att användas av den som behöver skriva längre texter men inte vill släpa med sig en bärbar dator. Det innehåller ett batteri, som även laddar telefonen när den är inkopplad. Tillsammans med en särskild applikation går det att skriva längre texter och sedan kopiera och klistra in dem i andra appar på telefonen.

Exemplaren som visades upp på CES var prototyper, och både form och storlek kan ändras innan det blir en färdig produkt. Förhoppningsvis blir tangentbordet lite tunnare och företaget planerar även att göra det möjligt att vinkla upp telefonen när den sitter i tangentbordet.

Tangentbordet på dessa modeller är samma typ som finns på vanliga bärbara pc-burkar. Priset kommer att bli ungefär 70 dollar, motsvarande 500 kronor, när det släpps under andra halvan av 2010.

Klaviaturen hade inte någon applikation ännu men verkar kunna bli en intressant produkt om bra mjukvara på App Store börjar dra nytta av det.