Brukar du sitta med projektplaneringar som bara sväller och sväller, deadlines som aldrig hålls och kallsvettigt inse att de gula post-it-lapparna tagit över hela ditt skrivbord? Då kan Projector från App4Mac vara din räddning!

Projektor är ett bra verktyg både för dem med stor erfarenhet av projektledning och för de som precis börjat projektleda. Programmet är utformat för att enkelt överblicka och redovisa uppgifter, resurser, deadlines och inte minst beräkna ett projekts kostnad och stämma av mot budget. Programmet innehåller i stort sett alla verktyg du behöver för projektledning.

En funktion vi särskilt gillar är möjligheten att dela en projektplan genom att publicera den till en webbsajt, ett enkelt sätt att hålla gruppen orienterad om hur projektet ligger till. En annan smidig funktion är att du kan bifoga dokument till uppgifterna i projektplanen, något som kan vara bra för att ha koll på till exempel kravspecifikationer eller detaljerade testprotokoll. Projector är lätt att använda och hjälper dig att organisera och övervaka dina uppgifter så att du får mer tid över för att planera dina projekt.

Det finns tre huvudvyer i Projector - en visar vilka tillgängliga resurser du har (resurserna är kopplade till Adressboken), en visar det välkända Gantt-schemat (Gantt är en typ av flödesschema som ofta används i projektledning för att beskriva olika faser och hur olika delar av ett projekt hänger samman) och den sista vyn visar en rapport över projektet med budgetinformation och hur många procent som är avklarade på varje delmoment och även hur mycket marginal det finns till projektets absoluta deadline.

Givetvis kan du även publicera rapporterna direkt till en webbsajt eller exportera dem som pdf:er. Varje ”Att göra”-uppgift du skapat kan dessutom läggas till i iCal, vilket gör det enkelt att se uppgifterna i din iPhones kalender eller genom MobileMe när du inte har tillgång till din Mac.

Info: korta.nu/9279
Version: 1.0.3.
Pris: 530 kr.
Systemkrav: OS X 10.5

  • Lättanvänt gränssnitt.
  • Kopplat till både iCal och Adressboken.

  • Finns inte på svenska.

Betyg: