Det är i en jobbannons som spelföretaget indikerar att OS X kommer att inkluderas i listan över format som stöds för nästa stora släpp. Att de satsar på ett så litet segment är ett intressant steg för ett bolag som historiskt valt att strunta i allt annat än Windows.

Ännu är det inte helt säkert att det blir av. David Polfeldt, vd på Massive Entertainment, säger sig vara imponerad av Apples operativsystem. Men han uttrycker ändå att intresset för Macutvecklare inte är en garanti för att det kommer en produkt till plattformen.

– Det är för tidigt att säga, men vi vill vara säkra på att nästa iteration av vår mjukvara är kompatibel med OS X, säger han.

Exakt vad det handlar om för spel är oklart, då företaget inte vill uttala sig om kommande titlar. Men redan när nuvarande ägaren, Ubisoft Entertainment, köpte utvecklarna av Activision Blizzard förra året var de tydliga med att det var onlinedelen de skulle satsa på. Därför handlar det sannolikt om ett tidigare utannonserat så kallat MMO-spel, massively multiplayer online. Antagandet stärks än mer av att annonsen uttrycker att lösningen är serverbaserad och att det framför allt handlar om utveckling av en tunn klientapplikation.

Då Massive Entertainment tidigare släppt krigsunderhållning i modern tappning, är det troligt att temat även denna gång kommer att landa där. Och då Ubisoft även äger spelrättigheterna till varumärket Tom Clancy, lär det dyka upp i sammanhanget. Frågan är i så fall om spelet kommer att kopplas till Rainbow Six, Ghost Recon eller om det blir en helt ny serie.

Många spelare önskar sannolikt att de kritikerrosade titlarna World in Conflict och Ground Control dyker upp på favoritplattformen. Om företagets satsning på Mac också öppnar upp för att dessa titlar konverteras till OS X är betydligt mer osäkert. Enligt David Polfeldt är det inte troligt, men samtidigt påtalar han att man aldrig vet vad som händer i framtiden.

Råkar du av en händelse vara en väldigt duktig spelprogrammerare med OS X-kompetens, kan det vara en god idé att höra av sig till Massive Entertainment. Läs mer i annonsen