Det fortsätter att strömma in rykten om Apples kommande pekdator. Den här gången rapporterar Silicon Alley Insider att ett antal särskilt utvalda iPhoneutvecklare blivit ombedda att ta fram "helskärmsversioner" av sina applikationer inför en demonstration som ska hållas nästa månad.

Skulle uppgiften stämma ser det alltså ut som om Apple är på väg att släppa en större version av iPod Touch, det som brukar kallas för "iPad" eller "iTablet" i rykteskretsar.

Enligt källor till sajten Boy Genius Report är det "100 procent säkert" att Apple kommer demonstrera en pekdator med 7-tumsskärm i januari. Samtidigt anses det som mycket troligt att det kommer ytterligare en modell med 10-tumsskärm någon månad senare.

Skeptiker påpekar att det vore konstigt av Apple att presentera en såpass stor nyhet just i januari, särskilt med tanke på att man valt att hoppa av Macworld Expo med motiveringen att det är dumt att släppa nya produkter precis efter jul.

Uppdatering 23.00:

Financial Times rapporterar att Apple bokat upp Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco den 26 januari. Tidningen påminner om att det var där man presenterade de nya iPodmodellerna i september. Med andra ord kommer vi få se någon nya produkt från Apple redan nästa månad, frågan är bara om det är just en pekdator.