Det tycks inte finnas någon hejd på vad man kan förvandla till reality-tv och det senaste kommer från företaget Command Guru i Italien. De har nämligen skapat en så kallad reality show där de följer ett gäng utvecklare när de under en vecka bygger ett iPhone-program.

Utvecklandet började nu i söndags och ska pågå fram till lördag, då programmet ska vara färdigt för att skickas in till App Store. Allting sänds live från webbsidan och det går att se intervjuer med utvecklarna som är med. Aaron Hillegass, mannen bakom showen, förklarar idén så här:

– Det finns över 100 000 program i App Store och miljontals användare som inte har någon aning om hur utvecklingen egentligen går till. Program skrivs inte av sig själva! Vi tänker visa världen hur det egentligen går till – live och direkt ut på nätet, säger Aaron till Prmac.com.

På hemsidan går det att se en tidslinje och idag, tisdag, är tanken att själva grundfunktionaliteten kodas. Och i sann nördanda finns det självklart även möjlighet att följa utvecklingen via Twitter.