Visst händer det titt som tätt att när du ska öppna fil så blir det bara skräptecken. Sedan undrar Finder försynt vilket program du vill ska ta hand om eländet. Och du har såklart ingen aning. Programmet Maclink Plus Deluxe är en betrodd räddare i nöden när det gäller att översätta Mac och Pc-filer till rätt version så att de funkar på de senaste Macarna.

Programmet har enligt tillverkaren sålts i 10 miljoner exemplar genom åren och kan därmed betraktas som en slags standard- lösning. Det amerikanska företaget Dataviz har i över 23 år haft den många gånger otack- samma uppgiften att tillhandahålla verktyg som konverterar datorfiler, främst mellan Microsofts produkter och övriga datorvärlden.

Oavsett om du vill göra om kalkylblad, ordbehandlingsdokument, presentationer eller enkla databaser bör kika på vad Maclink Plus kan åstadkomma. Programmet klarar att konvertera över 100 olika versioner av filer och format. Här går vi igenom hur du använder applikationen i praktiken med några enkla exempel.