För dig som fotar mycket med din iPhone kan Adobe Photoshop.com Mobile vara något för dig. Det är ett redigeringsprogram som ger dig möjligheten att jobba med bilder direkt i telefonen. Med endast fingrarna som hjälpmedel kan du rotera, beskära och lägga på effekter på dina bilder. Det låter enkelt och fungerar faktiskt även förvånansvärt enkelt och bra. Den stora skärmen på iPhone är perfekt för att jobba med bilderna och att beskära ett foto går lekande lätt.


Ett exempel på hur filter fungerar i nya Photoshop.com Mobile.

Efter att ha valt en bild du vill jobba med centreras den i programmet. Därefter kan du välja från de fyra ovanstående menyerna vad du vill göra. Naturligtvis finns det inte så mycket saker att göra med sin bild som orginalprogrammet men det går ändå att göra grundläggande saker som att göra en bild svartvit eller göra en ljusa upp den.

Något vi saknar är möjligheten att göra en bild skarpare, det hade varit perfekt för alla oskarpa bilder man tagit under dåliga ljusförhållande. En smart detalj är att det går att backa och gå framåt när som helst så man behöver inte vara orolig för att göra misstag. Det finns även en guide som förklarar hur man går tillväga när man väljer en ny effekt. När man sedan gjort färdigt sitt mästerverk så går det att välja att antingen spara och avsluta eller spara och ladda upp direkt på nätet.

Adobe ger användaren 2 GB lagringsutrymme på hemsidan så att du kan spara dina bilder mot nätet så att de slipper ta upp plats i mobilen. Vill du ha mer plats så kostar det cirka 150 kronor för 20 GB/år och du kan få ända upp till 500 GB om du har råd.

Överlag fungerar Adobe Photoshop.com Mobile väldigt väl, det är enkelt och hjälper användaren att snabbt göra småsaker med tagna bilder. Lite mer avancerade funktioner hade varit trevligt men med tanke på att programmet är gratis så är det svårt att vara kritisk. Den vana Photoshopanvändaren kommer säkerligen att sakna en mängd funktioner men för den som bara vill fixa lite med bilder på ett snabbt sätt så fungerar programmet utmärkt. Ett minus är att det inte går att ladda upp bilderna direkt till Facebook och Twitter.

Photoshop.com Mobile


Pris: Gratis
Photoshop.com Mobile på Appstore